Ensimmäiset ohjelmanumerot julki!

Varjokirjamessut täyttää kymmenen vuotta! Järjesteillä on taas upea vastakulttuuritapahtuma, joka sisältää tuttuun tapaan kuluneen vuoden kiinnostavimpia kirjauutuuksia, musiikki- ja muita esityksiä, sekä keskusteluja antiautoritäärisistä projekteista.

Merkitkää Varjokirjamessut menoihinne viimeistään nyt, sillä paljastamme osan upeasta ohjelmastamme, josta olemme hyvin innoissamme.

Rauhanaseman salit täyttyvät asia- ja kulttuuriohjelmasta ja näytteilleasettajista, jotka esittelevät erilaisia yhteiskunnallisia teemoja anarkismista ja antimilitarismista feminismiin ja antifasismiin.

Antiautoritääriset mediat -keskustelu muun muassa valottaa omien medioiden ja alustojen merkitystä antiautoritäärisessä toiminnassa ja antifasistisessa kamppailussa. Mediakeskusteluun osallistuu tänä keväänä toimintansa aloittanut tamperelainen Rotvalli.ninja-sivusto, viisi vuotta toiminut antifasistinen Varis-verkosto sekä tänä vuonna kolmekymmentä vuotta täyttänyt anarkistinen mielipidelehti Kapinatyöläinen, jonka uusin numero julkistetaan juuri Varjokirjamessuilla.

Teoksistaan keskustelemassa ovat muun muassa Pontus Purokuru, jonka Römaania kuvaillaan Kosmos-kustantamon sivuilla muun muassa seuraavasti: ”Römaani on kertomus ystävyydestä, riittämättömyydestä ja rakkaudesta. Nykyaikaisessa taiteilijatarinassa kaikki tekevät lakkaamatta töitä ja odottavat puhelimen juurella että jotain tapahtuisi. Romaanin muotoa purkava Römaani kertoo valekirjailijasta joka kirjoittaa valeromaania internetin saastuttamassa maailmassa.

Riikka Kaihovaara kertoo Villi ihminen ja muita luontokappaleita -esseekokoelmastaan, joka on ”vimmainen tutkimusretki luontosuhteemme hetteikköön. Yritämme epätoivoisesti hallita villiä luontoa ja sen kaaosta, ja samalla kavahdamme omaa epätäydellisyyttämme. Villiys hiipii kuitenkin puunatuimpaankin puutarhaan, kesytetyimmänkin ihmisen mieleen.” (Atena Kustannus)

Edesmenneen Arto Jokisen kirjasta Isänmaan miehet kertoo Markku Soikkeli, toinen teoksen toimittajista. Isänmaan miehet on tutkimus maskuliinisuudesta, kansakunnasta ja väkivallasta suomalaisessa sotakirjallisuudessa. Sen mukaan sotakirjallisuutemme sankarihahmoja on käytetty kansallisesti arvokkaan miehuuden ihannointiin. Kirjan perustana oleva tutkimus on poikkitieteinen ja paikantuu sukupuolentutkimuksen, erityisesti mies- ja maskuliinisuustutkimuksen sekä kulttuurintutkimuksen alueelle, kerrotaan teoksen kustantaneen Vastapainon sivuilla.

Musiikkia kuullaan muun muassa Luokkaviha-orkesterilta, joka esittää kansainvälistä vallankumouksellista musiikkia tamperelaisella otteella.

Lisäksi Rauhanasemalla on viikonlopun ajan vegaaninen kahvila ja ruokaa huokeaan hintaan.

Tervetuloa! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Pysy kuulolla, lisää tietoa tapahtumasta ja ohjelmasta tulee syksyn mittaan!

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/558193274717632/
Twitter: @varjokirjamessu