Tiedote: Varjokirjamessut täyttää kymmenen vuotta – ja kehottaa osoittamaan solidaarisuutta Rojavaan

Varjokirjamessut täyttää kymmenen vuotta, ja tämän kunniaksi tarjoamme enemmän kirjaesittelyjä ja paneeleja kuin koskaan aiemmin!

Samalla osoitamme tukeamme Rojavalle ja fasismia vastaan käytävälle kamppailulle:

”Järjestämme Varjokirjamessuja, koska näemme kirjallisuuden tärkeänä osana kamppailua oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Se on kuitenkin vain yksi keino, ja Pohjois-Syyrian kurdien itsehallintoalue on tarjonnut meille tärkeitä käytännön esimerkkejä sille, minkälaisia vaihtoehdot voivat olla. Turkin hyökkäykset ovat jatkuneet jo yli viikon. Pitkään kurdialueita varjostanut sota on nyt käynnissä. Kehotamme kaikkia osoittamaan solidaarisuutta eri tavoin ja osallistumaan huomenna 19.10. Helsingissä, Tampereella ja Turussa järjestettäviin mielenosoituksiin sotaa vastaan.”

Luvassa on taas upea vastakulttuuritapahtuma, joka sisältää tuttuun tapaan kuluneen vuoden kiinnostavimpia kirjauutuuksia, musiikki- ja muita esityksiä, sekä keskusteluja antiautoritäärisistä projekteista.

Teoksistaan Varjokirjamessuilla keskustelemassa ovat muun muassa Anu Kantola ja Hanna Kuusela (Huipputuloiset), Pontus Purokuru (Römaani), Antti Kujala (Kivenmurskaajat – Kolonialismin historia), Riikka Kaihovaara (Villi ihminen ja muita luontokappaleita), Jussi Jalonen (Ayn Rand – kapitalismin valtiatar), Maija Hakanen (Pakinkylän punainen kaarti), Klaus Maunuksela ja Eetu Virén (Työstäkieltäytyjän käsikirja) sekä Eläinkokeet Suomessa -kirjan kirjoittaneet Paula Hirsjärvi, Marianna Norring ja Laura Uotila.

Antiautoritääriset mediat -keskustelu valottaa omien medioiden ja alustojen merkitystä antiautoritäärisessä toiminnassa ja antifasistisessa kamppailussa. Mediakeskusteluun osallistuu tänä keväänä toimintansa aloittanut tamperelainen Rotvalli.ninja-sivusto, viisi vuotta toiminut antifasistinen Varis-verkosto sekä tänä vuonna kolmekymmentä vuotta täyttänyt anarkistinen mielipidelehti Kapinatyöläinen, jonka uusin numero julkistetaan juuri Varjokirjamessuilla.

Lauantaina puhumme paneelissa siitä, mikä tehtävä vaihtoehtoisilla kirjamessuilla on. Paikalla on kirjamessujärjestäjiä Amsterdamista, Göteborgista ja Helsingistä. Tiedossa on takuulla mielenkiintoinen katsaus eri kaupunkien kirjamessukonsepteihin ja tilanteisiin.

Rauhanaseman salit täyttyvät asia- ja kulttuuriohjelmasta ja näytteilleasettajista, jotka esittelevät erilaisia yhteiskunnallisia teemoja anarkismista ja antimilitarismista feminismiin ja antifasismiin.

Lisäksi Rauhanasemalla on viikonlopun ajan vegaaninen kahvila ja ruokaa huokeaan hintaan.

koko ohjelma: https://varjokirjamessut.org/ohjelma/
https://www.facebook.com/events/558193274717632/
Twitter: @varjokirjamessu